Закон і Бізнес


Потрібні жителі…

В Італії новим сім’ям пропонують оренду будинку за €50 і харчування в школі


Багато будинків у Теорі виглядають цілком пристойно, а віддаленість від галасливих міст компенсується чистим гірським повітрям.

№8 (1462) 29.02—06.03.2020
6132

Поки одні італійські міста продають занедбані будинки за €1, влада Теори розробила новий план. Вона готова два роки оплачувати новим жителям оренду будинку або давати гроші на його купівлю.


Теора розташована на півдні регіону Кампанія, в провінції Авелліно, за 1,5 години їзди від Помпеї. Сьогодні тут проживає близько 1500 осіб, повідомляє CNN travel.

Мер міста Стефано Фаріна скептично ставиться до того, що різні міста Італії продають старі будинки за €1. Він вважає, що покупці не стануть постійними жителями, а лише приїжджатимуть у відремонтоване житло на літо. Тому пропонує інше рішення.

Потенційним жителям влада Теори щомісячно даватиме €150 на оренду нового дому або запропонує €5000 на його купівлю. За умовами, покупці будуть зобов’язані прожити в Теорі мінімум 3 роки. Також вони повинні мати хоча б одну дитину в сім’ї.

Оренда дому коштує €200 на місяць, а нові будинки, що не потребують ремонту, продаються за €30000. У деяких навіть є меблі. Це означає, що охочі переїхати або платитимуть лише по €50 на місяць за наймання житла, або куплять його за €25000. За словами мера, ця сума явно менша від тієї, що доведеться вкласти в старий будинок.

Також місто пропонує новим жителям не платити за шкільне харчування і забути про місцеві податки.