Закон і Бізнес


Європейське партнерство


№8 (1462) 29.02—06.03.2020
3595

У Відні відбулося засідання постійного комітету ради адвокатських і правничих товариств Європи. В ювілейному засіданні ССВЕ з нагоди 60-річчя бере участь делегація Національної асоціації адвокатів України.


«Сьогодні було вирішено розпочати переговори з Радою Європи стосовно того, щоб ССВЕ отримала статус консультативного органу, який репрезентує правничу професію у РЄ», — повідомив заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій.

Переговори між ССВЕ і РЄ матимуть наслідком укладання меморандуму про взаєморозуміння, за яким ССВЕ стане позаінституційним консультаційним органом РЄ. Ця робота пов’язана з імплементацією рекомендації ПАРЄ №2121(2018) щодо розробки конвенції про роль адвокатської професії. Новий статус посилить роль ССВЕ у діяльності РЄ з питань загроз незалежності адвокатури та прав адвокатів.

НААУ має статус спостерігача в ССВЕ і є єдиною організацією, яка представляє українську адвокатуру. «У зв’язку з тим що ССВЕ матиме меморандум з РЄ, доцільно порушити питання щодо надання українській адвокатурі статусу повного членства в ССВЕ, оскільки Україна є членом Ради Європи», — прокоментував В.Гвоздій.