Закон і Бізнес


На сьогодні 13 судів не працюють, а 8 — без суддів — голова ВС


27.02.2020 16:59
27662

Сьогодні, 27 лютого 2020 року, у Верховному Суді підбиваються підсумки роботи всієї судової системи України. Зокрема, судді зачепили тему нестачі суддів та непропорційного їх навантаження.


На заході окрім голів касаційних та апеляційних судів присутні голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк та голова Ради суддів України Богдан Моніч, повідомив кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Окрім статистичних даних, представники Феміди обговорять плани на найближчий час, зупиняться на питаннях реформи судової системи.

Зокрема голова Верховного Суду Валентина Данішевська зауважила, що на сьогодні нестача кадрів у судовій системі першої інстанції становить 32,5%. У 13 судах не відбувається судочинство, при чому у 8 судах суддів взагалі немає, зазначила голова ВС.

Проте кадри — не єдина проблема. Серед основних — фонд оплати праці як суддів, так і працівників апарату судів. Так, присутні зауважили, що бюджет на 2020 рік покриває лише 68% видаткової частини.

Окрім іншого, судді обговорили підготовку до XVIIІ чергового з'їзду суддів України, припинення повноважень ВККС та затвердження нових розрахунків завантаженості на суддів, за підсумками 2019 року.

Закон і Бізнес