Закон і Бізнес


Зарплати працівників апарату судів під загрозою – ДСАУ


20.02.2020 12:28
723852

До 23 лютого 2020 року Міністерству фінансів потрібно вжити всіх необхідних заходів для того, щоб знайти фінансові ресурси для виплати заробітної плати працівникам апарату судів. Якщо цього зроблено не буде, то за лютий-березень платити зарплату працівникам судів буде нічим.


Про це заявив голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики, передає «Закон і Бізнес», посилаючись на прес-службу ДСА.

Чиновник підкреслив, що ситуації з виплатою заробітної плати працівникам апарату судів складніша, ніж вважають у Міністерстві фінансів, говорячи про те, що проблема з виплатою зарплати працівникам апарату судів не є критичною.

Інформація, яку озвучив очільник ДСА України, викликала занепокоєння членів Комітету ВР з питань правової політики, які рекомендували Міністерству фінансів розглянути можливість внесення цього питання у законопроект, яким готуються зміни до бюджету, що дозволить певним чином врегулювати проблему із виплатою заробітної плати працівникам судів. Зеновій Холоднюк зі свого боку інформував народних депутатів про заходи, які вживаються в ДСА України з тим, щоб вирішити це питання, але зазначив, що без підтримки як народних депутатів, так і розуміння профільних міністерств, вирішити питання буде складно.

Закон і Бізнес