Закон і Бізнес


ДБР затримала слідчого та адвоката, яких підозрюють у вимаганні хабаря за закриття справи


Затримання підозрюваного

18.02.2020 18:21
4759

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Дніпропетровській області та адвоката, яких підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.


Про це повідомляє прес-служба ДБР, передає «Закон і Бізнес».

За цією інформацією, слідчий ДФС за пособництва адвоката Ради адвокатів Дніпропетровської області, вимагав та одержав хабар в сумі 11 тисяч доларів США. Ця сума призначалася за закриття кримінального провадження відносно колишнього керівника суб’єкта господарювання за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Слідчого та адвоката затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання відносно них запобіжного заходу. Наразі тривають першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх причетних до вчинення злочину.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід  Головне управління внутрішньої безпеки ДФС України та Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Санкція статей (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Закон і Бізнес