Закон і Бізнес


Помста за непослух


№7 (1461) 22.02—28.02.2020
5591

Прокурори одного обласного центру вважають, що кожне їхнє клопотання має бути задоволене, а робота — належно оцінена Фемідою. Але ж ні: судді свавільно приймають «неправильні» рішення...


На початку лютого до Кіровського районного суду м.Кіровограда надійшло повідомлення від прокуратури про виклик судді Олексія Галагана «для участі в проведенні слідчих дій у кримінальному провадженні». У той самий конверт вклали повістку.

О.Галаган пішов до голови установи й повідомив, що як законослухняний громадянин буде давати показання в кримінальному провадженні, тому відкладає слухання, які було призначено на той час.

Згодом чоловік довідався, що в Єдиному реєстрі досудових розслідувань є і справа на нього, а причиною для відкриття провадження стало те, що свого часу він не задовольнив клопотань слідчих про арешт майна. Службова особа прокуратури відрапортувала про «неналежну» поведінку судді, а у відповідь почали розслідування.

Такі дії прокуратури та слідчих О.Галаган уважає тиском на суд, вони спрямовані на те, щоб дестабілізувати роботу Феміди.

А тим часом голова суду Роман Петров поскаржився на місцевих слідчих Генеральному прокурору та Вищій раді правосуддя (№880/0/6-20). Хтось же має навчити державних обвинувачів поважати суд і виконувати його рішення.