Закон і Бізнес


Зміни в реєстрації


№6 (1460) 15.02—21.02.2020
2969

У черговому огляді новин законодавства Legal Hotline від ЮФ GOLAW звертається увага на оновлені форми заяв у сфері держреєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців.


Так, 24.01.2020 набрав чинності наказ Міністерства юстиції «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України» №72/5. Ним внесено зміни до Порядку проведення спеціальної перевірки наявності в осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, корпоративних прав.

Також установлено, що державна реєстрація ФОП на підставі документів, поданих у паперовій та електронній формі, а також державна реєстрація юросіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, на підставі документів, поданих в електронній формі, проводиться незалежно від їхнього місцезнаходження.

Згідно зі змінами користувачами персонального кабінету юрособи можуть бути виключно особи, які відповідно до відомостей єдиного державного реєстру є учасниками та керівником такої юрособи.

Огляд підготував адвокат, старший юрист GOLAW Тарас Литовченко.