Закон і Бізнес


Не п’ємо, а лікуємося


№6 (1460) 15.02—21.02.2020
3352

У шотландському місті Глазго запускається програма допомоги бездомним алкоголікам. Вона полягатиме в безкоштовному спиртному, але вживати його доведеться під наглядом лікарів.


Передбачається, що першими учасниками програми стануть безхатьки Глазго, які неодноразово були спіймані на злочинах, скоєних на ґрунті важкої алкогольної залежності. Для пілотного проекту вже знайдено приміщення і сформована робоча група з медичних працівників і судових експертів, пише Бі-Бі-Сі.

Лікування цих людей і боротьба з наслідками таких злочинів обходяться бюджету в сотні тисяч фунтів. Так, перші 7 осіб, які потенційно можуть увійти до пілотного проекту, були співучасниками 1630 злочинів. Один з них 427 разів потрапляв до місцевої лікарні. Всі ці люди неодноразово намагалися лікуватися від алкогольної залежності, але безуспішно.

Ініціатор проекту сподівається, що під наглядом фахівців ці люди пиячитимуть менше, їхнє здоров’я поліпшиться, у зв’язку з чим подешевшає їхнє утримання. Втім, фахівці, які лікують людей від алкогольної і наркотичної залежності, вважають, що значно більше користі принесуть інвестиції в традиційні схеми лікування.