Закон і Бізнес


Про підстави звільнення


№6 (1460) 15.02—21.02.2020
12200

Якщо під час прийняття на роботу працедавець знав про відсутність належної освіти в людини, то факт відсутності диплома як такий не може бути в подальшому підставою для звільнення.


Позивачку у справі №654/941/17 було звільнили з посади в.о. завідувача дошкільного навчального закладу через невідповідність займаній посаді. Адже вона не мала вищої педагогічної освіти та належного стажу роботи.

Суд першої інстанції поновив жінку на посаді, але в апеляційній лінці відмовили в задоволенні позову. Рішення мотивовано тим, що позивачка не мала необхідних освіти та досвіду, а була прийнята на роботу у зв’язку з необхідністю.

Об’єднана палата Касаційного цивільного суду, навпаки, залишила в силі рішення місцевого суду. Адже апеляційна інстанція не встановила факту неналежного виконання позивачкою трудових обов’язків унаслідок недостатньої кваліфікації. На момент призначення жінка повідомила про відсутність спеціальної освіти й роботодавець призначив її виконувачем обов’язків завідувача ДНЗ. Тож звільнення із цієї посади є позбавленням можливості заробляти собі на життя працею, яку людина вільно обрала або на яку вільно погодилася.

При цьому підставою для розірвання трудового договору згідно з п.2 ч.1 ст.40 Кодексу законів про працю стала саме виявлена невідповідність працівника займаній посаді, а не відсутність диплома, про яку було відомо роботодавцеві.