Закон і Бізнес


Кабмін хоче заборонити приватизацію понад 200 об’єктів


10.02.2020 15:04
3123

«Нафтогаз України», Укралізницю і Укрпошту внесено до переліку об’єктів, приватизація яких може бути заборонена.


Відповідні пропозиції містяться у проекті закону №2831 «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», передає «Закон і Бізнес».

Законопроектом пропонується затвердити переліки об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації:

- 9 акціонерних товариств, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути меншою ніж 50 відсотків + 1 акція та не підлягає приватизації. Серед них — «Нафтогаз України», Укралізниця, Укрпошта, Київський завод автоматики.

- 101 акціонерне товариство, у статутних капіталах яких частка корпоративних прав, що належать державі, становить 100 відсотків. До них належать, зокрема, «Енергоатом», «Укренерго», підприємство «Антонов», «Укркосмос».

109 об'єктів культури та спорту. Зокрема, кіностудія ім. О.Довженка, НСК «Олімпійський», низка музеїв, центрів олімпійської підготовки, закладів освіти у галузі культури.

Також проект закону передбачає, що протягом трьох років забороняється звертати стягнення на об’єкти нерухомого майна та інші основні засоби виробництва, що забезпечують ведення виробничої діяльності державних об’єктів, які на день набрання чинності цим законом були включені до згаданих переліків. Це не стосується випадків, коли стягнення звертається для погашення виплат із заробітної плати та інших виплат, що належать працівнику у зв’язку із трудовими відносинами.

Закон і Бізнес