Закон і Бізнес


В Одесі можуть законодавчо заборонити забудову рекреаційних земель


10.02.2020 12:54
3719

В Одесі можуть ввести мораторій строком на 3 роки на забудову та зміну цільового призначення земель природно-заповідного фонду, оздоровчого та рекреаційного призначення. Це може стати «першою ластівкою» в масштабах країни.


Відповідні пропозиції містить проект 3акону №3022 «Про мораторій на забудову та зміну цільового призначення земель природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного призначення, а також земель оздоровчого та рекреаційного призначення в місті Одеса», передає «Закон і Бізнес».

Автори законопроекту зазначають, що останніми роками в Одесі поширилася практика, коли змінюється цільове призначення земель і забудовуються багатоповерховими будинками території баз відпочинку, оздоровчо-рекреаційних, спортивних комплексів, дитячих таборів, спеціальних інтернатів та санаторіїв, ділянок в зоні прибережної захисної смуги.  

Законопроектом пропонується ввести мораторій строком на 3 роки на забудову та зміну цільового призначення земель природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного призначення, а також земель оздоровчого та рекреаційного призначення в місті Одеса.

Також передбачається доручення Кабінету Міністрів розробити проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, яким встановлюються правові та організаційні засади містобудівної діяльності з метою посилення захисту і охорони земель природно-заповідного фонду, іншого природоохоронного призначення, а також земель оздоровчого та рекреаційного призначення незалежно від форм власності.

Автори вважають, що цей законопроект має значення не лише для Одеси , а його прийняття змусить розпочати роботу по усуненню прогалин у містобудівному законодавстві з метою посилення охорони найбільш важливих категорій земель України.

Закон і Бізнес