Закон і Бізнес


Самовільно захоплені с/г землі шукатимуть з космосу


07.02.2020 12:48
14255

Задля виявлення самовільно захоплених сільськогосподарських земель будуть використовувати супутникові зйомки, а штрафи для порушників можуть зрости у 5 разів.


Про це йшлося під час засідання за участю представників Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Держгеокадастру, Державної податкової служби, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

У Мінекономіки повідомили, що відомство спільно зі Світовим банком вже розробило механізм прозорого моніторингу земель з використанням супутникових зйомок та складання карти с/г культур. Цей інструмент є загально доступним та опублікований на Публічній кадастровій карті у вигляді окремого шару.

Представники Держгеокадастру представили проміжні результати налагодження інспекційної діяльності та посилення контролю за охороною земель в рамках реалізації стратегії «Кадастр 2.0 Прозорість. Доступність. Інновації». Зокрема, за шкоду, завдану самовільним зайняттям земель, планується збільшити розмір адміністративних штрафів у 5 разів. У відомстві вважають, що такі зміни стимулюватимуть користувачів офіційно оформлювати земельні ділянки та сплачувати податки. Також передбачається об’єднання бази ДПС та Держгеокадастру з точки зору прив’язки сплати податків до кадастрового номеру.

Закон і Бізнес