Закон і Бізнес


Крути педалі!

Невдовзі наради в компаніях відбуватимуться на тренажерах


Сьогодні такі наради швидше рідкість, але експерти вірять, що скоро суміщати тренажери і роботу стане звичкою.

№5 (1459) 08.02—14.02.2020
3598

Середній бізнес у Німеччині все активніше проявляє турботу про здоров’я своїх працівників. Бігові доріжки, еліптичні тренажери можуть стати профілактикою розвитку цукрового діабету і гіпертонії, упевнені експерти.


15% доходів одного з найбільших постачальників спортивного устаткування припадає на корпоративних клієнтів. Правда, на обладнання приміщення площею 40 м2 трьома-чотирма тренажерами знадобиться близько €10000. Але, перш ніж купувати тренажери, експерти рекомендують дізнатися думку співробітників.

Інший сучасний тренд — рухомі наради. Співробітники обговорюють важливі теми на велотренажерах або бігових доріжках, обладнаних спеціальними столиками. Постачальники переконують, що учасники наради більш сконцентровані, а сама зустріч не затягується, пише DW.

Відмінно вписуються в сучасний офіс робочі столи з біговою доріжкою. Співробітник без відриву від виробництва може робити 10 тис. кроків на день.

Згідно з даними страховиків у середньому співробітники компаній хворіють 12 днів на рік. Ті, хто відсутній унаслідок недуги психологічного характеру, хворіють навіть 26 днів на рік. Для середнього підприємства це дуже великі втрати. Потрібно знайти заміну хворому співробітникові, а в найгіршому разі робота не буде виконана.

Крім того, на здоров’я дуже впливають мотивація і психологічна стійкість. Дослідження показали: менеджери, які упевнені, що їхня робота має сенс, хворіють 9 днів на рік. Якщо ж людина не бачить сенсу, не розвивається, вона відсутня на роботі 19 днів на рік.