Закон і Бізнес


Економія на викидах


№5 (1459) 08.02—14.02.2020
3325

У мерії Барселони відмовилися від перельотів на відстані менш як 1000 км. Чиновники користуватимуться поїздами, якщо в пункт призначення можна дістатися менше ніж за 7 годин.


Влада також планує скасувати авіарейси в сусідні міста, з якими у Барселони є пряме залізничне сполучення, і паралельно збільшити кількість потягів туди. Крім того, в найближчі 5 років весь наземний транспорт в аеропорту Барселони, який працює на бензині й дизелі, планується замінити електричним.

Так, уже стартував продаж квитків на швидкісній потяг-лоукостер Avlo, який з’єднає Барселону та Мадрид. Ціна квитків варіюється від €10 до 60 в один бік при тому, що квиток на звичайний потяг обійдеться в середньому в €98. Потяги почнуть ходити з початку квітня.

Поїздка займе 3 години (максимальна швидкість руху — 310 км/год.) із зупинкою в Сарагосі.

Відмінність лоукостера від звичайного потягу — відсутність вагона-ресторана і місць бізнес-класу. Крім того, потяги прибуватимуть не на головний вокзал Барселони, а на транспортний хаб міста-сателіта — Ель-Прат-де-Льобрегат, де розташований аеропорт. Зате в Мадриді потяги приходитимуть на центральний вокзал Аточа.