Закон і Бізнес


Посвідчення водія від тепер можна «тримати» у смартфоні


Інтерфейс додатку "Дія"

06.02.2020 14:39
23976

Завдяки мобільному додатку «Дія», презентація якого відбулася сьогодні, 6 лютого 2020 р, українці зможуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні.


Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час презентації мобільного додатку «Дія», передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Президента.

Глава держави підкреслив, що завдяки мобільному додатку «Дія», який від сьогодні доступний у Apple Store та Google Play, дев’ять мільйонів українців можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні. За його словами, до кінця зими українці мають отримати доступ до цифрових паспортів.

«За допомогою смартфона громадяни України зможуть посвідчувати особу, подорожуючи залізницею, під час медичного обслуговування, банківських операцій тощо», – зазначив Президент.

Наразі додаток підтримує наступні функції:

- Відображення водійського посвідчення.

- Відображення свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

- Перевірка валідності електронних документів через спеціальний QR-код.

- Онлайн-підтримка та чат-боти.

Для отримання електронних версій документів потрібно просто авторизуватися за допомогою BankID. Документи з’являться у застосунку автоматично, якщо в реєстрі містяться повні дані.

Закон і Бізнес