Закон і Бізнес


До документів на усиновлення додали ще одну довідку


06.02.2020 13:35
13131

Тепер усім бажаючим усиновити дитину необхідно проходити спеціальний курс навчання для прийомних батьків. Після проходження курсу видається довідка, необхідна для пакету документів на усиновлення.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики.

Мінсоцполітики запровадило нову програму навчання кандидатів в усиновлювачі, довідку про вжиття вичерпних заходів щодо влаштування дитини в сім’ю громадян України та проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як зазначили в міністерстві, проходження усіма кандидатами в усиновлювачі обов’язкового курсу навчання є дуже важливим етапом, оскільки виховання дитини, яка зазнала психологічної травми від втрати біологічних батьків, має свої особливості, всі потенційні прийомні батьки, батьки-вихователі та опікуни вже давно проходять таке навчання.

Після проходження обов’язкового і безкоштовного курсу навчання всім батькам видається довідка, яка засвідчує проходження цього курсу і їхню готовність стати усиновлювачами, в ній вказується кількість дітей, їх стать та вік, рекомендації щодо можливості усиновлення. Тобто ця довідка є остаточним документом в пакеті, який подається всіма заявниками до суду – інстанції, яка приймає остаточне рішення щодо усиновлення.

Зазначимо, що протягом 2019 року було усиновлено 1419 дітей, що на 61 дитину більше за попередній рік, зафіксовано 36 випадків скасування усиновлення.

Закон і Бізнес