Закон і Бізнес


Президент запропонував легалізувати незаконні НПЗ


Наради Президента України з представниками компаній – учасниць паливного ринку

06.02.2020 12:28
3336

У власників нелегальних нафтопереробних заводів повинна бути можливість легалізувати свій бізнес і продовжити працювати, сплачуючи податки.


Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час наради з представниками компаній – учасниць паливного ринку, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Президента.

Глава держави наголосив на важливості вирішення проблеми нелегальних нафтопереробних заводів. «Останні приклади, які я бачив, це нелегальні НПЗ у Рівному та Кривому Розі. Тому я хотів би попросити правоохоронців, щоб вони звернули увагу на всі незаконні НПЗ», — сказав Президент.

Він також запропонував надати можливість власникам нелегальних НПЗ узаконити свій бізнес. «Щоб було не так, як раніше, – у масках забігли й закрили все. А попередити людей, щоб згідно із законодавством все оформлювали, щоб все було за законом. І нехай тоді працюють. Країна повинна отримувати податки з легального бізнесу», — наголосив В.Зеленський.

Крім того, він торкнувся теми боротьби з нелегальними автозаправними станціями й повідомив, що за останній час було закрито близько 800 незаконних заправок.

У свою чергу, голова Служби безпеки України Іван Баканов повідомив, що СБУ веде роботу щодо 10 нафтопереробних заводів, які працюють незаконно. За його словами, більшість НПЗ формально працює за законом, оскільки вони оформлюють документацію на виробництво сумішей, а не бензину чи дизельного пального, і таким чином ухиляються від сплати акцизного збору.

Закон і Бізнес