Закон і Бізнес


ВРП розгляне скарги суддів та прокурорів


25.02.2020 08:50
6111

Сьогодні, 25 лютого, засідатиме Вища рада правосуддя. Вона розгляне 3 скарги суддів на висновки дисциплінарних палат ВРП та 2 скарги на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.


Порядок денний № 17

засідання Вищої ради правосуддя

25 лютого 2020 року

 

1. Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про тимчасове відсторонення судді Міжгірського районного суду Закарпатської області ГАЙДУРА Антона Юрійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

2. Розгляд скарги судді Шевченківського районного суду міста Києва МАКАРЕНКО Ірини Олександрівни на рішення Першої Дисциплінарної палати від 17 січня 2020 року № 99/1дп/15-20 у частині притягнення її до дисциплінарної відповідальності та клопотання про поновлення строку для оскарження зазначеного рішення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

3. Розгляд скарги судді Київського апеляційного адміністративного суду ПЕТРИКА Ігоря Йосиповича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від       9грудня 2019 року№ 3386/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

 (Доповідач – член Вищої ради правосуддяГречківський П.М.)

4. Розгляд скарги судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська ЖЕНЕСКУ Елеонори Вячеславни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 грудня 2019 року № 3412/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяХудик М.П.)

5. Розглядскарги ТРИКУЛЬ Світлани Анатоліївни на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури від 6 грудня 2017 року № 319дп-17 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурорів відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Дніпропетровської області МАНУКЯНА Георгія Георгійовича, БУРЧИКА Юрія Віталійовича, ФІЛЯ Олександра Ігоровича та СУПРУНА Максима Олександровича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Іванова Л.Б.)

6. Розгляд скарги прокурора Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ВИРОДОВА Антона Юрійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 12 червня 2019 року № 176дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

7. Розгляд клопотання Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України про поновлення строку на оскарження рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 12 грудня 2018 року № 563дп-18 про закриття дисциплінарного провадження щодо заступника керівника Шосткінської місцевої прокуратури Сумської області КОВАЛЬОВОЇ Ольги Вікторівни.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Швецова Л.А.)

8. Розгляд повідомлення судді Михайлівського районного суду Запорізької області МАШКІНОЇ Наталі Василівни про втручання в діяльністьсудді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Прудивус О.В.)

9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Краснощокової Н.С. - за повідомленнямсуддіЖмеринськогоміськрайонного суду Вінницькоїобласті ВЕРНІКА Володимира Михайловича;

2) Маловацького О.В. – за повідомленням судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області БОНДАРЕНКО Вікторії Михайлівни;

3) Швецової Л.А. – за повідомленням судді Краснокутського районного суду Харківської області КАЛІБЕРДИ В’ячеслава Анатолійовича.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

10. Про затвердження ухвали Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 16 серпня 2019 року № 2174/1дп/15-19.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

11. Різне.

Закон і Бізнес