Закон і Бізнес


В НААУ доповіли про головні досягнення за 2019 рік


05.02.2020 17:15
2564

Центр досліджень адвокатури і права НААУ презентував звіт за 2019 рік, що містить інформацію про випуск наукових книг, проведені наукові заходи, просвітницькі та мистецькі проекти.


Як повідомили «ЗіБ» в НААУ, документ містить 5 розділів, в яких окреслені головні досягнення у таких напрямках, як:

- наукова робота;

- методична робота;

- просвітницькі проекти;

- мистецькі проекти та популяризаційна діяльність;

- подання заявок на грантові програми.

Так, за 2019 рік Центр підготував та випустив низку монографій. Зокрема, М. Довбищенка «Українська адвокатура Волині литовсько-польської доби (XVI–XVIII ст.)», «Стислий спосіб розповісти про себе: альбом візитівок із архівних фондів України, а також реклами, розміщеної в українській пресі кінця ХІХ ст. – 30-х років ХХ ст.», упорядкований О. Івасюк, І. Василик, а також випустив щорічний настільний ілюстрований календар НААУ «Адвокати – письменники 2020». Ще 6 збірок з історії адвокатури – у розробці. Крім того, Центр опублікував близько 20 наукових статей.

Впродовж минулого року Центр організував низку наукових та просвітницьких заходів: урочисту академію «Адвокатура Чернігівщини у світлі минулого і сучасності» на базі історико-юридичного факультету Ніжинського державного університету ім.Гоголя та Міжнародну наукову конференцію «Конфліктизація культурно-історичного простору українства як об'єкт українознавчих досліджень» спільно з Київським національним університетом ім. Т.Шевченка.

У 2019 році представники Центру відкрили кабінети історії адвокатури та іменні аудиторії адвокатів у вищих навчальних закладах регіонів, презентували Всеукраїнську пересувну виставку «Адвокати в українському державотворенні» у Львові, Тернополі, Луцьку, Харкові та Ніжині. Крім того, до 7-ї річниці НААУ спільно із ПАТ «Укрпошта» випустили поштову марку «Адвокати-державники».

Закон і Бізнес