Закон і Бізнес


Оклад міністрів обіцяють прив’язати до середньої зарплати в країні


05.02.2020 13:31
4057

Зарплата міністрів та їхніх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат, а максимальна премія не буде перевищувати один оклад.


Такі цифри озвучив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час наради в Офісі Президента, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Президента України.

Глава Уряду повідомив, що на виконання завдання Президента Кабмін ухвалив рішення впорядкувати питання виплати зарплат керівникам міністерств.

«Ми домовилися про те, що зарплата міністра, заступника міністра, інших високопосадовців буде прив’язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів та їхніх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат. І потрібно припиняти виплати по 200-400% премій – максимальна премія буде не більше ніж один оклад», – сказав О.Гончарук.

Також, за його словами, вся інформація про зарплати керівництва Кабінету Міністрів буде публічною та оприлюднюватиметься щомісяця.

У свою чергу Президент зазначив: «мені здається, дуже справедливо, що ви прив’язуєте платню з коефіцієнтом до середньої заробітної плати по країні, і якщо вона збільшується, то у всіх збільшується, а якщо зменшується, то й у високопосадовців також».

Також Прем’єр-міністр повідомив про те, що Уряд ухвалив рішення звернутися до наглядової ради НАК «Нафтогаз України» з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву цієї компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення.

Закон і Бізнес