Закон і Бізнес


НААУ проведе тренінги з питань внутрішнього переміщення


04.02.2020 16:10
3189

Національна асоціація адвокатів України в 2020 році проведе тренінги з питань внутрішнього переміщення у рамках співпраці з Проектом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень» на базі Європейської програми навчання з прав людини для представників юридичних професій.


Найближчим часом, буде проведено два тренінги за курсом, реєстрація на які буде оголошена додатково, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НААУ.  

Тренінги відбудуться:

- 24 березня — Харків

- 28 вересня — Дніпро

Для участі у кожному тренінгу відібрані по 30 осіб.  Курс передбачає очно-заочне навчання на тренінгу та дистанційне навчання на платформі програми HELP протягом 8 тижнів.

У 2019 році вже було проведено три тренінги у Харкові, Одесі й Львові.  Під час цих заходів адвокати вивчали аспекти внутрішнього переміщення, зокрема питання житлових проблем, права власності, соціального та пенсійного забезпечення внутрішньо-переміщених осіб, захисту від дискримінації, питань визнання документів, виданих на непідконтрольній території, регулювання сімейних правовідносин, свободи пересування, виборчих прав та інших питань. Крім того, розглядався контекст застосування міжнародних стандартів захисту прав внутрішньо переміщених осіб та відповідного національного законодавства.

Як підкреслили у НААУ, учасників, які пройшли навчання та мають позитивну практику ведення справ на користь своїх клієнтів по даній тематиці, буде запрошено до участі у наступних тренінгах підвищення кваліфікації адвокатів для висвітлення свого досвіду щодо процесу отримання ефективного результату.

Учасники-адвокати, які успішно пройдуть увесь цикл навчання отримають бали з підвищення професійної кваліфікації та сертифікат від Ради Європи.

Додаткову інформацію можна отримати, звернувшись до Координатора програми Ради Європи HELP від адвокатури Олени Сібільової (e.sibileva@unba.org.ua).

Закон і Бізнес