Закон і Бізнес


Небажаний друг


№5 (1459) 08.02—14.02.2020
4406

Старі знайомі просто так не повертаються. Найчастіше ними керують корисливі мотиви. Спершу має бажання зустрітися, поговорити про особисте, а згодом — отримати задоволення клопотання про відкладення розгляду справи.


Наприкінці січня на мобільний телефон судді Сьомого апеляційного адміністративного суду Богдана Моніча подзвонив знайомий з Житомира. Це знайомство законник колись завів, працюючи в прокуратурі. Запитавши, як ведеться, чоловік запропонував зустрітись і обговорити щось особисте.

Б.Моніч запевнив співрозмовника, що живе тепер у Вінниці, тож у Житомирі буває нечасто. Знайомий відповів, що готовий чекати, скільки треба.

Через два дні Б.Моніч розглядав апеляційну скаргу Управління будівельного контролю Житомирської області на рішення першої інстанції за позовом фірми. За годину до засідання він зауважив на телефоні пропущений дзвінок від цього знайомого, а також повідомлення, в якому йдеться про те, що особа відправила клопотання про перенесення справи. «Прошу задовольнити клопотання. У понеділок передзвоню», — написав той.

Б.Моніч розцінив це як утручання в діяльність, тому поскаржився до Вищої ради правосуддя (№545/0/6-20) на небажаного знайомого. Крім того, законник розповів про інцидент під час слухання справи та взяв самовідвід.