Закон і Бізнес


Мін’юст хоче легалізувати онлайн-дзвінки у СІЗО


03.02.2020 15:46
14175

Особам, які утримуються у слідчих ізоляторах, запропонують платну послугу онлайн-дзвінків, а у Лук’янівському СІЗО можуть створити музей.


Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю газеті «Сьогодні», передає  «Закон і Бізнес».

Відповідаючи на питання, щодо нових послуг, які будуть впроваджені Мін'юстом в найближчому майбутньому, Д.Малюська сказав: «Для людей, які утримуються в СІЗО, хочемо зробити додатковий сервіс. Дати доступ до планшетів і онлайн-дзвінків за певну плату. По суті, вони і так є, але зараз доступ – через хабарі».

Коментуючи чутки про можливий продаж Лук’янівського СІЗО або про обмін на новий СІЗО в рамках державно-приватного партнерства, міністр зазначив: «Не дуже робочою є схема, якщо прийде інвестор, побудує новий СІЗО в обмін на київський СІЗО. Поясню чому. У такому випадку інвестор повинен знайти земельну ділянку, повністю побудувати новий СІЗО, потім повинен знести старий СІЗО, на цьому місці побудувати щось нове і продати. У підсумку він отримає гроші років через чотири-п'ять. Що він нам буде готовий заплатити на першому етапі? Копійки. Це не буде реальною вартістю земельної ділянки, на якій знаходиться київський СІЗО».

Натомість очільник Мін’юсту вважає більш доцільним перевести осіб, що знаходяться в Лук'янівському СІЗО, в одну з установ Бориспільського району Київської області, а на Лук’янівці побудувати установу, яка буде відповідати міжнародним стандартам. Також він вважає потрібним створити в одному з корпусів СІЗО музей, адже у цій будівлі утримувалося багато історичних постатей — Винниченко, Петлюра, Грушевський, Рильський.

«А скільки там ще буде сидіти!», — додав міністр.

Нагадаємо, нещодавно ЄСПЛ вирішив, що ст.8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод не слід тлумачити як таку, що гарантує ув’язненим право спілкуватись із зовнішнім світом за допомогою онлайн-пристроїв.

Закон і Бізнес