Закон і Бізнес


Президента просять врегулювати діяльність інституту бізнес-омбудсмена


31.01.2020 17:23
2690

НААУ закликала Президента ініціювати закон «Про Установу бізнес-омбудсмена» задля вдосконалення захисту прав суб’єктів господарювання та покращення бізнес-клімату в Україні.


Про це йдеться у зверненні НААУ до Президента України Володимира Зеленського, передає «Закон і Бізнес».

 Як зазначили в НААУ, необхідним кроком задля посилення інституційної спроможності Ради бізнес-омбудсмена є прийняття законопроекту «Про Установу бізнес-омбудсмена», яке стане основою для розбудови ефективного механізму державно-приватного партнерства як дієвого інструменту залучення інвестицій у державний сектор економіки.

На думку адвокатів, наявність такого закону сприятиме формуванню позитивного іміджу України як для національного, так і для іноземного бізнесу.

Асоціація звернулася до Глави держави з проханням внести законопроект до Верховної Ради України як президентську законодавчу ініціативу.

Як відомо, бізнес-омбудсмен розглядає скарги щодо можливого вчинення корупційних діянь або інших порушень законних інтересів суб’єктів підприємництва внаслідок дій або бездіяльності, (включаючи рішення) з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, що перебувають у сфері їх управління, та їхніх посадових осіб.

До бізнес-омбудсмена можна звернутися, якщо бізнес стикається з проблемами у відносинах з органами державної та місцевої  влади, державними/підконтрольними державі компаніями, які він не спроможний вирішити самостійно.

Закон і Бізнес