Закон і Бізнес


РСУ визначилася з датою проведення чергового з'їзду суддів


31.01.2020 16:19
5519

XVIII черговий з'їзд суддів України відбудеться 6-7 квітня 2020 року у Києві, під час якого оберуть суддю Конституційного Суду України.


Відповідне рішення Рада суддів прийняла на засіданні 31 січня 2020 року, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в РСУ, 22 члени Ради одноголосно проголосували за проведення XVIIІ чергового з'їзду суддів України  6-7 квітня 2020 року  у приміщенні конгрес-холу столичного готелю «Президент» (м. Київ, вул. Госпітальна,12), також схвалили попередній перелік питань, що будуть виноситися на обговорення.

Зокрема, суддівська спільнота обиратиме суддю Конституційного Суду України; розгляне питання про обрання Ради суддів України; заслухає звіт РСУ про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів, а також інформацію Голови ДСА України про її діяльність, зокрема, щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади.

Цим же рішенням члени Ради оголосили про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України та початок прийняття документів, що триватиме з 1 лютого 2020 року по 29 лютого 2020 року включно.

Закон і Бізнес