Закон і Бізнес


Не той тепер Миргород


№4 (1458) 01.02—07.02.2020
6199

Активісти стверджують, що суд незаконно закриває справи тих, хто керував напідпитку. Проте жодного такого рішення не назвали. Феміда у відповідь вирішила створити графік слухань справ щодо адміністративних правопорушень, аби люди самі прийшли й переконалися в об’єктивності.


Біля Миргородського районного суду Полтавської області в середині січня відбувся мітинг. Небайдужі громадяни зійшлися, щоб протестувати проти результатів розгляду судом справ про адмінправопорушення, які стосувалися нетверезих за кермом. Активістів дратували підстави для закриття проваджень проти любителів водити автомобіль на підпитку. Зокрема, пікетувальники, а їх було всього 8, мали претензії до судді Валентини Куцин.

Коли працівник суду вийшов і поцікавився, яке конкретно рішення суду не влаштовує активістів, ті дати чітку відповідь не змогли. Однак їх не влаштовувало те, що чоловік законниці працює адвокатом. Мовляв, це конфлікт інтересів. На своїх плакатах небайдужі написали, що суд продав 81 справу водіїв, які були напідпитку.

Мітингувальники залюбки роздавали коментарі місцевим ЗМІ, заявляючи про те, що служителі Феміди покривають п’яниць. Це не сподобалося суддям, і вони вирішили повідомити громадськість про графік розгляду адмінсправ такого роду, аби всі охочі змогли прийти на слухання.

Паралельно про заяви активістів В.Куцин повідомила до Вищої ради правосуддя (№391/0/6-20) та Генеральному прокуророві, стверджуючи, що мітингувальники здійснюють на неї тиск. Як аргумент надіслала витяги із сайтів.

Між іншим, у Миргороді справді частенько п’яниці врізаються в стовпи або ганяють на швидкості по вулицях. Про це можна знайти інформацію в багатьох виданнях.