Закон і Бізнес


В Офісі Генпрокурора попереджають про нову схему шахрайства


29.01.2020 15:02
2764

Невідомі особи від імені керівництва Офісу Генерального прокурора дзвонять та надсилають смс депутатам і чиновникам, вимагаючи вчинити незаконні дії.


У Офісі Генерального прокурора вважають, що це робиться з метою дискредитації діяльності відомства, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Офісу Генпрокурора.

Як повідомляється, ці особи від імені заступника Генерального прокурора здійснюють дзвінки начебто з його приймальні в інші установи з вимогою надати неправомірну вигоду, здійснюють спроби через телефонні дзвінки чи смс-повідомлення спонукати народних депутатів та інших посадовців до незаконних дій, висловлюють пропозицій людям «вирішити» кадрові питання у правоохоронних органах тощо.

У Офісі Генпрокурора звернули увагу на те, що комунікація Офісу та його керівництва з представниками органів державної влади щодо кримінальних проваджень може відбуватись лише в передбачений законом спосіб. Тому у Офісу Генпрокурора просять повідомляти про такі незаконні вимоги для встановлення причетних осіб та надання правової оцінки таким діям.

Закон і Бізнес