Закон і Бізнес


У Офісі Генпрокурора склали аватар ідеального прокурора


28.01.2020 15:10
10111

Ідеальний кандидат на посаду в Офісі Генпрокурора — людина віком приблизно 35—40 років, яка працює адвокатом і мріє стати Генеральним прокурором.


Про це в інтерв’ю «Закон і Бізнес» розповів заступник Генерального прокурора Віктор Чумак.

Коментуючи проведення конкурсу на посади прокурорів Офісу Генпрокурора, прийом заявок на який триває зараз, В.Чумак зазначив, що 35- 40 років — ідеальний вік з тієї точки зору, що у людини вже сформована стала ціннісна та світоглядна позиція, вона точно розуміє, чого хоче, як буде діяти, яку мету й завдання ставить перед собою.

У претендента має бути відповідна освіта та стаж роботи в юридичній сфері. Але заступник Генпрокурора вважає, що найбільш привабливими кандидатами були б молоді успішні адвокати. Тому що адвокат — дзеркальне відображення прокурора.

«Це людина, якій не дуже довго доведеться звикати до професії, посади, тому що вона чітко розуміє, хто та що повинен робити. Це така ідеальна конструкція щодо професійних знань», — сказав В.Чумак.

Він також зазначив, що кандидат не повинен сподіватися забезпечити власний добробут за рахунок незаконно отриманих нагород. У Офісі Генпрокурора потрібні люди, які йдуть на достатньо високу зарплату й розуміють, що можуть здобути певне зростання в прокуратурі.

«Якщо ти офіцер, маєш думати про те, як стати генералом, якщо прокурор — про посаду Генпрокурора» , — підсумував чиновник.

Детальніше про добір нових кадрів до Офісу Генерального прокурора читайте в інтерв’ю з В.Чумаком.

Закон і Бізнес