Закон і Бізнес


Ще одного суддю з Криму засуджено за державну зраду


28.01.2020 10:42
2653

Святошинський райсуд м. Києва в порядку спеціального судового провадження визнав винним суддю Ялтинського міського суду АР Крим у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).


Судді призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Офісу Генпрокурора.

В ході судового розгляду встановлено, що громадянин України – суддя вказаного суду у березні-листопаді 2014 року брав безпосередню участь в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим. Окрім того, він, будучи призначеним на посаду судді так званого «Ялтинського міського суду Республіки Крим Російської Федерації», виконував функції представника окупаційної судової влади держави-агресора з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим.

Таким чином, зазначена особа умисно надала допомогу РФ в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітету та територіальній цілісності держави.

Нагадаємо, у січні 2020 року Святошинський райсуд засудив ще одного суддю за державну зраду. Загалом на судовому розгляді та на стадії досудового розслідування знаходяться понад 300 кримінальних проваджень за фактом державної зради суддів.

Закон і Бізнес