Закон і Бізнес


Бюро для невдоволених


№3 (1457) 25.01—31.01.2020
7759

Представник позивача був настільки розчарований тим, що програв у суді, що вирішив написати скаргу. Не тільки дисциплінарну, а й про скоєння служителем Феміди кримінального злочину.


В’ячеслав Каліберда з Краснокутського районного суду Харківської області розглядав позов особи проти фермерського господарства про визнання недійсним договору оренди землі. Законник прийняв рішення не на користь позивача. Також він слухав справу про визнання права на спадщину недійсним. В обох випадках позивачів представляв той самий адвокат.

Одного разу В.Каліберда отримав від захисника заяву про відвід. Своє бажання змінити суддю юрист обґрунтував тим, що він подав до місцевого Державного бюро розслідувань заяву на служителя Феміди. Мовляв, причиною стало рішення у справі про визнання недійсним договору оренди.

Також до заяви адвокат долучив копію скарги на суддю, направленої до Вищої ради правосуддя. Причиною нарікань також стало невдоволення рішенням В.Каліберди.

Законник уважає таку поведінку захисника втручанням у правосуддя. Тому він також звернувся до ВРП (№276/0/6-20). Чоловік стверджує, що незалежність судової влади є головною умовою забезпечення верховенства права, і просить захистити його незалежність.

Як доказ устрявання в правосуддя володар мантії надіслав копію заяви про відвід, а також заяву адвоката до ДБР, в якій той стверджує, що служитель Феміди скоїв злочин.