Закон і Бізнес


Поселити й забути


№3 (1457) 25.01—31.01.2020
3301

Готельєрів у Туреччині зобов’язали дотримуватися всіх пунктів закону про захист персональних даних. Через це чекати заселення туристам доведеться значно довше.


Закон про захист персональних даних у Туреччині набрав чинності ще у квітні 2016 року. Він забороняє робити фото або ксерокопію посвідчення гостя, вимагати іншої інформації, зокрема номерів банківської картки і мобільного телефону, а також збирати біометричні дані, повідомляє EADaily.

Утім, готелі при великих заїздах продовжували робити копії паспортів, щоб пізніше заповнити необхідні форми для обліку постояльців. Адже готель зобов’язаний надати поліції ім’я, прізвище і номер паспорта свого клієнта, а також зазначити строки його перебування.

Цього року влада пригрозила порушникам великими штрафами. За інформацією турецьких ЗМІ, це викликано зростанням випадків шахрайства з використанням персональної інформації громадян.

Готельєри виступили проти закону, відзначивши, що роблять ксерокопії паспортів клієнтів, щоб гості змогли швидше оформитися, а після заповнення папери невдовзі знищують. А нова схема загрожує обернутися тривалими очікуваннями відпочивальників у холі.

Туристам доведеться чекати, коли працівник вручну введе необхідні дані в програму, або самим заповнювати кілька сторінок спеціальних форм.