Закон і Бізнес


Долаючи перешкоди


№3 (1457) 25.01—31.01.2020
5036

Особа так жадала представляти інтереси сторони в суді, що задля цього щодня приходила до судді й при кожній відмові викликала правоохоронців.


У провадженні Володимира Онушканича з Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом особи проти місцевої ради про визнання протиправним рішення останньої. Питання є немайновим, і суд не приймав рішення про малозначність, тож представництво в цій справі мав би здійснювати адвокат.

Однак до канцелярії суду з’явилась особа, яка не є адвокатом, і написала клопотання про те, що хоче ознайомитися зі справою, адже позивач уповноважив її представляти його інтереси. У приймальні судді поцікавились, чи має особа статус адвоката, але невинне запитання викликало напад обурення. Потенційна представниця заявила, що суддя скоює злочин. Потім вона викликала поліцію.

Наступного дня скандальна особа знову навідалася до В.Онушканича, озброївшись відеокамерою. Вимагала надати інформацію щодо справи й, не діставши бажаного, знову викликала поліцію.

В.Онушканич звернувся зі скаргою до Вищої ради правосуддя (№354/0/6-20). Він уважає, що в такий спосіб на нього здійснюють тиск, і вимагає захисту від подібних інцидентів у майбутньому.