Закон і Бізнес


У ВР збирають пропозиції щодо кандидатів на посаду судді КС


24.01.2020 13:37
3300

Комітет Верховної Ради з питань правової політики розпочав прийом пропозицій депутатських фракцій і груп щодо кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України.


Початок прийому оголошено за результатами розгляду листа Голови Конституційного Суду України від 13.01.2020 № 001-008-02/37, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу ВР.  

Право подання пропозиції щодо кандидата на посаду судді Конституційного Суду може реалізувати також група позафракційних народних депутатів у кількості, не меншій за кількісний склад найменшої депутатської групи.

Депутатська фракція (депутатська група), група позафракційних народних депутатів подає пропозицію щодо кандидата на посаду судді Конституційного Суду України разом із заявою особи, яка виявила намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, та документами, визначеними частиною четвертою статті 12 Закону України «Про  Конституційний Суд України», до комітету, до предмета відання якого належать питання правового статусу Конституційного Суду України, протягом тридцяти календарних днів з дня оголошення про початок прийому пропозицій депутатських фракцій (депутатських груп).

Закон і Бізнес