Закон і Бізнес


Голландці допоможуть впровадити у судах Одещини новий регламент


23.01.2020 14:19
2382

Правила організації цивільного та кримінального судочинства, розроблені суддями та адвокатами Одеської області за участі нідерландських експертів, можуть запровадити у пілотних судах регіону.


Про це під час робочої зустрічі із членами делегації Королівства Нідерланди у Вищій раді правосуддя заявила Естер де Рой, міжнародний експерт проекту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін», передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-центр судової влади України.

Згаданий проект впроваджується за підтримки нідерландського уряду на базі пілотних судів Одеської області. Як повідомила пані де Рой, яка також є заступником голови Амстердамського окружного суду, за її участі в рамках проекту суддями пілотних судів регіону та адвокатами Ради адвокатів Одеської області були розроблені Правила організації цивільного та кримінального судочинства. 

За її словами, подібні правила  успішно застосовуються у нідерландській  системі правосуддя як елемент судового менеджменту і є, по суті, системою м’якого права, яка дає можливість, зкорема, врегулювати питання відводу та самовідводу судді, усунути прогалини чи суперечності у процесуальному законодавстві.

Учасники зустрічі домовилися про залучення Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Верховного Суду, Національної школи суддів України до фінального обговорення Правил та прийняття рішення щодо можливості впровадження відповідних регламентів у пілотних судах Одеської області у квітні 2020 року.

Закон і Бізнес