Закон і Бізнес


Естонська система COURTAL прискорить документообіг у ВРП


Як працює система автоматизованого документообігу COURTAL

23.01.2020 11:15
2543

У Вищій раді правосуддя проведуть тестування системи автоматизованого документообігу COURTAL, яка дала змогу в Естонії витрачати на різні процеси у суді на 32 % менше часу, ніж витрачається у середньому в Європі.


Презентація системи COURTAL відбулася напередодні у ВРП, повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-центр судової влади України.

Ця система була впроваджена в Естонії п’ять  років тому. Вона дає змогу створювати судові справи у суді та управляти ними. Використання системи дало змогу в Естонії витрачати на різні процеси у суді на 32 % менше часу, ніж витрачається у середньому в Європі. Крім того, COURTAL — це також інтеграція взаємодії між судом та суміжними інститутами: прокуратурою, поліцією, адвокатурою, іншими інститутами сектору юстиції та зацікавленими сторонами, офіційними базами даних тощо.

За словами розробника системи COURTAL, менеджера компанії з питань електронного правосуддя Мартін Карнера, впровадження COURTAL також сприяло зростанню міжнародного рейтингу Естонії, оскільки ефективність судової системи відіграє важливу роль для оцінки простоти ведення бізнесу.

«Ми не проводимо оцифрування існуючої системи, ми вирішуємо питання оцифрування процесів для того, аби не було втрати ефективності у цих процесах», — сказав М.Карнер.  

Закон і Бізнес