Закон і Бізнес


НААУ та ЮрФем формуватимуть гендерно чутливу юридичну спільноту


22.01.2020 17:58
3319

Національна асоціація адвокатів України та Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» сформують план дій, спрямованих на захист прав жінок і забезпечення гендерної рівності.


Про це йдеться у меморандумі про співробітництво, який уклали між собою обидві організації, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НААУ.

Метою Меморандуму є співпраця, обмін інформацією та досвідом, аналіз існуючих проблем у сфері захисту прав людини, зокрема, жінок, та розробка і впровадження проектів, спрямованих на вирішення їхніх проблем. Сторони також націлені на здійснення досліджень у сфері захисту прав жінок та провадження навчальної і наукової діяльності задля формування гендерно чутливої юридичної спільноти на основі кращих європейських і світових практик.

Сторони домовились обмінюватись інформацією про плани діяльності, проекти і програми; проводити спільні заходи: круглі столи, семінари, конференції, форуми тощо; розробляти спільні пропозиції і рекомендації щодо проектів законів та інших нормативно-правових актів, державних програм і планів дій, спрямованих на захист прав жінок і забезпечення гендерної рівності; проводити спеціальні консультації з метою вироблення узгодженої позиції щодо вирішення найбільш гострих та актуальних проблем у сфері гендерної рівності, сприяння розвитку правосвідомості громадян та формування правової культури із врахуванням гендерної рівності; вивчати та аналізувати реальний стан і тенденції розвитку гендерної рівності в Україні та світі, а також розробляти на базі цього рекомендації органам влади, громадським об’єднанням тощо.

Закон і Бізнес