Закон і Бізнес


Не знімаючи мантії


№2 (1456) 18.01—24.01.2020
4665

Суддю Джентрі зі штату Кентуккі відсторонили від посади. Наразі триває розслідування щодо звинувачення її в сексуальних відносинах із персоналом у будівлі суду.


При цьому служительці Феміди не виплатили заробітної плати. Таке рішення комісія з поведінки суддів ухвалила після того, як у минулому місяці жінку звинуватили в 9 порушеннях етики.

Вона нібито найняла чоловіка, з яким у неї були стосунки, та змусила іншого працівника подати у відставку, щоб створити потенційному сексуальному партнерові робоче місце.

Законницю також звинувачують у сексуальних відносинах із секретарем у суді в робочий час. Комісія заявила, що «суддя Джентрі буде тимчасово відсторонена від виконання службових обов’язків».

Крім того, цю особу звинувачували в примушуванні колег працювати в рамках її виборчої кампанії 2018 року, а також у помстах (та погрозах помстою) людям, які недостатньо пожертвували на її кампанію. Перебуваючи на посаді, вона нібито заповнювала неправдиві графіки роботи інших працівників і часто залишала установу без будь-якого персоналу протягом судових годин. Утім, суддя заперечує всі звинувачення.