Закон і Бізнес


«Звільнять на раз, два, три!»


№2 (1456) 18.01—24.01.2020
3712

Водій, якого спіймали на керуванні автомобілем у нетверезому стані, обрав неординарний спосіб захисту. Спершу відмовився від послуг адвоката, якого сам і найняв, а потім став погрожувати судді.


Як свідчать матеріали повідомлення до Вищої ради правосуддя (№46/0/6-20), спочатку чоловік був налаштований відстояти свої права (зокрема й водія) за допомогою адвоката. Навіть надав суду довідки про проходження наркологічного та медичного огляду.

Проте згодом, коли адвокат не зміг прибути на судове засідання, виявив бажання захищатися самостійно. Проте виявилося, що стратегія правопорушника полягала у звинуваченнях на адресу судді Шевченківського районного суду м.Льовова Оксани Федорової, яка слухала справу.

На останнє засідання він запізнився, а адвокат повідомив, що клієнт відмовився від його послуг. Тож суддя винесла рішення про притягнення порушника до адміністративної відповідальності.

Коли ж він таки приїхав до суду, то попрямував до кабінету О.Федорової, де й дізнався про неприємну новину. Тоді він став вимагати від судді пред’явити посвідчення та зняти мантію. Мовляв, інакше її звільнять, щойно від дорахує до трьох.

Та суддя викликала поліцію та написала заяву про втручання в здійснення правосуддя, про що й повідомила ВРП.