Закон і Бізнес


Кандидатів на посади в Офісі Генпрокурора чекає три етапи відбору


15.01.2020 15:18
4818

Добір на вакантні посади прокурорів в Офісі Генерального прокурора буде проходити за аналогією з атестацією прокурорів у три етапи. Кандидати допускатимуться до наступного етапу тільки у разі успішного проходження попереднього.


Відповідні положення містить Порядок проведення добору на зайняття вакантної посади прокурора, затверджений наказом Генерального прокурора від 10.01.2020 № 11, передає «Закон і Бізнес».

Згідно з документом, добір буде проходити за аналогією з атестацією прокурорів у три етапи. Перший і другий етап — іспити у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки для виявлення знань та вмінь застосовувати закон, а також на загальні здібності та навички відповідно.

Третій етап — проведення співбесіди для виявлення відповідності кандидата вимогам професійної компетентності та доброчесності. Для оцінки рівня володіння практичними уміннями та навичками кандидати виконають також письмове практичне завдання.

Участь у доборі мають право брати особи, які не займали посаду прокурора на день набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» та відповідають вимогам, визначеним статтею 27 Закону України «Про прокуратуру».

Найближчим часом на веб-сайті Офісу Генерального прокурора буде оприлюднена інформація про перелік вакантних посад, а також про вимоги і процедуру подачі документів для кандидатів на посаду прокурора. Прийом документів від кандидатів на посаду прокурора в межах добору розпочнеться 20 січня 2020 року.

Закон і Бізнес