Закон і Бізнес


У 8ААС обговорили проблеми, які виникають при застосуванні інструкції з діловодства


13.01.2020 17:23
3013

У Восьмому апеляційному адміністративному суді відбулося обговорення новел та питань практичного застосування нової Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.


1 січня 2020 року набрали чинності зміни до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом ДСА України від 20.08.2019 №814. Останні зміни до Інструкції внесено Наказом ДСА від 24.12.2019 № 1196 «Про внесення змін до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України».

З метою належного застосування Інструкції, у Восьмому ААС відбулася низка робочих нарад щодо проблемних питань нової Інструкції. Зокрема, керівник апарату суду Сергій Пашковський провів робочі наради з керівниками структурних підрозділів апарату суду стосовно новел ведення діловодства відповідно до вимог Інструкції.

Серед іншого,  предметом обговорення були питання:

-         особливостей реєстрації та створення вхідних, вихідних та внутрішніх документів;

-         необхідності прийняття додаткових внутрішніх організаційно-розпорядчих актів, які регламентують порядок організації документообігу в суді;

-         особливостей проходження документів, отриманих від учасників судового процесу безпосередньо під час судового засідання;

-         особливостей формування та оформлення судових справ;

-         особливостей виготовлення та засвідчення копій судових рішень, тощо.

9 січня 2020 року голова Восьмого ААС Олег Заверуха провів робочу нараду із заступниками голови суду та керівником апарату суду. Під час наради керівник апарату суду С.Пашковський доповів про проблемні питання, які виникають у процесі застосування Інструкції та окреслив перелік заходів, спрямованих на запровадження нових положень Інструкції.

За наслідками робочої наради голова суду доручив керівнику апарату суду оперативно провести навчання для працівників апарату суду щодо застосування Інструкції та забезпечити контроль за дотриманням її вимог.

Закон і Бізнес