Закон і Бізнес


Соцвиплати обіцяють видавати швидше


10.01.2020 14:45
3527

З 2020 року частину соціальних виплат населенню перетворено з субвенцій на бюджетні програми, що дає змогу прискорити видачу допомоги на дітей-сиріт, малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, виплату пільг і житлових субсидій на ЖКГ.


Така можливість з’явилася після того, як Міністерство соціальної політики отримало з 1 січня 2020 року від Міністерства фінансів контроль за частиною виплат населенню, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

«Мова іде про допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, малозабезпеченим сім’ям, при народженні дитини, одиноким матерям та ін., а також виплату пільг і житлових субсидій на ЖКГ та придбання твердого та рідкого палива і скрапленого газу у грошовій формі», — заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, відповідні зміни дозволять скоротити шлях проходження коштів з державного бюджету до одержувачів соціальних допомог, пільг та субсидій, а також спростити процедури адміністрування цих видатків. Наприклад, при перерозподілі видатків між регіонами (у зв’язку з переміщенням сімей/осіб тощо) не потрібно буде приймати рішення Уряду щодо перерозподілу коштів між регіонами, що раніше могло займати декілька місяців.

«Завдяки прийнятим рішенням, з 2020 року Мінсоцполітики зможе перерозподіляти відповідні видатки за 1-3 дні», — підкреслив В. Музиченко.

Закон і Бізнес