Закон і Бізнес


Про випадки тиску на адвокатів будуть розповідати на правничому Youtube-каналі


Олексій Фазекош і Віталій Купрій в ефірі програми «Громадський контроль»

09.01.2020 17:47
3423

В Україні можуть створити перший Youtube-канал правового характеру, за допомогою якого можна буде надавати розголосу випадкам тиску на адвокатів з боку правоохоронних органів.


Про це розповів голова Асоціації захисту прав правників України Олексій Фазекош в ефірі програми «Громадський контроль» телеканалу «М-Студіо», передає «Закон і Бізнес».  

За його словами, зараз Асоціація працює над створенням телестудії і власного Youtube-каналу. Це буде першій в Україні канал правового характеру, який належатиме громадській організації.

У свою чергу, правозахисник, народний депутат VІII скликання Віталій Купрій пояснив, що на цьому каналі будуть транслюватися сюжети, присвячені випадкам тиску на адвокатів з боку правоохоронців. Також адвокати зможуть повідомляти про справи клієнтів у тих випадках, коли є побоювання спотворення справи і суспільний розголос допоможе уникнути таких спотворень.  За його словами, зараз адвокатам в регіонах часто просто нема де розповісти про випадки порушення їхніх прав.

Віталій Купрій, який віднедавна очолив Комітет взаємодії з правоохоронними органами при АЗППУ, наголосив на тому, що реформування правоохоронних органів і досі відбувається не зовсім у вірному напрямі. І в цьому аспекті професійні правничі спільноти могли б надати допомогу як законодавчому органу, так і конкретним правоохоронним структурам в якості радників чи пропозицій від громади.

Олексій Фазекош також додав, що створення каналу є лише одним з кроків у комплексному розвитку Асоціації, який включає в себе також і відкриття територіальних осередків в регіонах. На даний момент офіси АЗППУ діють в Києві та Мукачево. До лав Асоціації вступають провідні вчені-правники, кандидати і доктори юридичних наук, адже питання захисту прав правників актуальне абсолютно для усіх — як для адвокатів, так і суддів, прокурорів, нотаріусів, приватних виконавців.

Закон і Бізнес