Закон і Бізнес


Президент наказав перевірити український повітряний флот


08.01.2020 13:36
4023

В Україні відкрито кримінальне провадження щодо катастрофи літака, який розбився в Ірані. Льотну придатність усього цивільного флоту перевірять.


Відповідне доручення дав Президент України Володимир Зеленський, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Президента.

«Страшна звістка з Близького Сходу. Сьогодні вранці після зльоту з Міжнародного аеропорту Імам Хомейні (Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За попередніми даними, всі пасажири та члени екіпажу загинули. Мої щирі співчуття рідним та близьким усіх пасажирів і членів екіпажу», — заявив Президент України.

За дорученням Президента Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження, а РНБО створив оперативний штаб. Підготовлені спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих.

Президент підкреслив, що незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

За інформацією МЗС, на борту літака перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії. Наразі МЗС продовжує уточнювати інформацію щодо пасажирів.

Між тим експерти розповіли, що, відповідно до міжнародних норм, Організація цивільної авіації Ісламської республіки Іран повинна утворити комісію для розслідування катастрофи. До складу комісії мають увійти представники виробника літака (Boeing), експлуатанта (МАУ), країни експлуатанта (представники Державіаслужби України, Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами).

Закон і Бізнес