Закон і Бізнес


Оновлено реквізити для сплати судового збору


02.01.2020 15:00
10737

В Україні з 1 січня 2020 року почали діяти нові реквізити для сплати судового збору та інших платежів.


Оновлені реквізити рахунків для зарахування судового збору та інших рахунків для зарахування надходжень до бюджетів при розгляді справ у судах, можна знайти на офіційних веб-сайтах судів в розділі «Громадянам», рубрика «Судовий збір», передає «Закон і Бізнес» з посилання на веб-портал «Судова влада України».

Для полегшення процесу розрахунку судового збору на офіційних веб-сайтах судів, а також на згаданому веб-порталі  існує калькулятор судового збору https://court.gov.ua/affairs/sudytax/. Щоб скористатись ним, потрібно знайти розділи «Судовий збір» – «Онлайн оплата судового збору». Далі на екрані з’являється онлайн-таблиця ставок судового збору. Для того, щоб розрахувати суму збору, необхідно вибрати відповідний варіант з таблиці. Після цього з’явиться віконце з пропозицією ввести суму позову для розрахунку відповідної суми судового збору.

Для формування онлайн-квитанції треба ввести такі відомості: ПІБ, адресу, ідентифікаційний номер платника податків і дату платежу. Платіжні реквізити і необхідна сума для перерахування судового збору будуть сформовані автоматично.

Закон і Бізнес