Закон і Бізнес


В.о. директора ДБР Венедіктова: що про неї відомо


28.12.2019 13:50
6847

Президент звільнив Романа Трубу і призначив Ірину Венедіктову тимчасово виконуючим обов'язки директора ГБР.


Про це йдеться в указах Президента №960/2019 та №961/2019 від 27.12.19, передає «ЗіБ».

Одним указом Президент звільнив директора Державного бюро розслідувань Р. Трубу, а іншим указом — призначив тимчасово виконуючим обов'язки директора ГБР нардепа, голову комітету з питань правової політики І.Венедіктову.

І.Венедіктова закінчила Харківський нацуніверситет внутрішніх справ. До обрання в Раду була завідуючою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету ім. Каразіна. Також була членом науково-консультативної ради Верховного суду, арбітром Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України та суддею Третейського суду за медичними справах. Має звання доктора юридичних наук.

В 2016−2017 роках вона змагалась за крісло у Верховному Суді, утім не пройшла за результатами іспиту. Юрист розповіла, що імітація прозорості процесу викликала у неї розчарування.

Нещодавно в інтерв’ю І.Венедіктова розповіла, що вона не підтримує законодавчу ініціативу щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за скасовані рішення, оскільки запропонований проект №2271 суперечить Конституції.

Закон і Бізнес