Закон і Бізнес


Генерали не допоможуть


№51-52 (1453-1454) 28.12—10.01.2020
5130

Представниця третьої сторони в процесі розійшлася не на жарт. Аби досягти бажаного, вона вирішила залякати Феміду. Щоб припинити такі посягання ще в зародку, законник звернувся з повідомленням про втручання.


У вересні 2017 року до Солом’янського районного суду м.Києва звернулася з позовом особа. Відповідачем був приватний нотаріус. Позивач прагнув визнати недійсним застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, а також визнати недійсним сам договір іпотеки.

Справу розглядав Тарас Оксюта. Рік тому він відмовив у задоволенні позову. У відповідь позивач надіслав кілька клопотань про додаткове рішення, але суддя відмовив і в цьому. Громадянин звернувся до апеляційного суду, але той залишив чинним рішення першої інстанції.

У серпні поточного року чоловік знову з’явився на порозі суду з клопотанням розглянути справу ще раз у зв’язку з нововиявленими обставинами. Суд знову відмовив.

На засідання прийшла представниця третьої особи у справі, яка після оголошення резолютивної частини заявила, що звернеться до Вищої ради правосуддя. Загалом протягом засідання жінка погрожувала й іншим. Наприклад, у суді лунали такі фрази: «Не боїтесь такі рішення виносити», «Я вже звернулася в НАБУ стосовно вас особисто», «Ніякі генерали не допоможуть», «Рішення буде предметом розгляду в спеціально створеній комісії ВРП». Слова Т.Оксюти підтверджує відеозапис.

Законник запевняє, що жінка погрожує систематично ще й при випадкових зустрічах на вулиці. Тож Т.Оксюта звернувся зі скаргою до ВРП (№6632/0/6-19). Він уважає, що юрист у такий спосіб здійснює на нього тиск. На підтвердження своїх слів служитель Феміди надіслав компакт-диск із записом засідання.