Закон і Бізнес


Компанія для «раю»


№51-52 (1453-1454) 28.12—10.01.2020
6352

Самотній німецький мільйонер шукає людей, охочих поселитися на його землеволодінні в Новій Зеландії. Єдина незручність — значна віддаленість від найближчого міста.


70-річний підприємець Карл Райпен, котрий нажив статки на баночній каві з льодом, дав оголошення в новозеландській газеті. Написав, що потрібні 10 чоловік, які складуть йому компанію на віддаленій фермі. За його словами, він хоче розділити з ними життя в цьому «раю». Підходять і чоловіки, і жінки, проте вони не повинні бути старшими за 70 років, повідомляє видання New Zealand Herald.

Гості мільйонера житимуть в окремих будинках, розрахованих на дві людини. Вони зможуть насолоджуватися прогулянками, ловити рибу, ходити за покупками, кататися на каяку, плавати та спостерігати за птахами й іншими тваринами. Якщо в них є коні, їх можна взяти із собою.

К.Райпен придбав 223 га на березі Тасманового моря у 2000 році. Тепер вартість землеволодіння оцінюється в 5,6 млн новозеландських доларів (близько 86 млн грн.). Ферма розташована на значній відстані від населених пунктів. Автомобільна поїздка до найближчого міста займає близько півтори години.