Закон і Бізнес


Європа економ-класом

10 правил, як більше побачити й менше витратитися


№51-52 (1453-1454) 28.12—10.01.2020
3983

Список із 10 важливих правил для туристів, котрі запланували поїздку в країни Європи, склали експерти американського туристичного видання. Утім, ці поради цілком придатні й для туристів з інших держав.


Укладачі переліку перш за все закликають мандрівників порівнювати ціни на перельоти й уникати купівлі дешевих квитків у лоукостерів. Як правило, бюджетні перевізники стягують додаткові гроші за вибір місця, багаж або склянку води, відзначає видання The Points Guy.

Крім того, не варто намагатися подивитися все й відразу. Туристам слід обмежитися двома містами, підкреслюють експерти. Це дозволить докладно вивчити вибрані місця й не упустити нічого через поспіх.

Також мандрівникам радять звернути увагу на залізничний транспорт. Така поїздка дасть можливість помилуватися живописними пейзажами й заощадити на квитках.

Не варто нехтувати громадським транспортом. Часто нелегальні таксисти переоцінюють вартість своїх послуг і ошукують подорожувальників. Поїздки на метро або автобусах дозволять ближче познайомитися з побутом місцевих жителів і значно заощадити.

Крім цього, експерти рекомендують туристам перевіряти години роботи музеїв і заздалегідь придбавати квитки. Також варто бути пильним при походах по ресторанах, адже в багатьох закладах офіціанти ставлять на стіл кошик із хлібом, і, якщо відвідувач з’їсть хоч би шматочок, йому доведеться заплатити за всю паляницю. Правило поширюється й на пляшки з водою.

Щоб уникнути зайвих витрат, туристам також слід ураховувати комісію на зарубіжні транзакції та не забувати повертати в аеропорту tax free.