Закон і Бізнес


Вирок злу


№51-52 (1453-1454) 28.12—10.01.2020
5468

Правові ігри, квести та конкурси — усе це допомагає школярам швидше засвоїти інформацію, відшукати відповіді на запитання, які їх цікавлять. Адже діти не просто слухають, а й беруть активну участь.


Так, у Зарічному районному суді м.Сум відбулося модельне засідання «Суд на ворогами здоров’я». Його учасниками стали учні місцевої школи. Їм випала нагода відчути, як це — бути головуючим, секретарем судового засідання, прокурором, адвокатом, свідком.

Як повідомила прес-служба установи, усе відбувалось як у справжньому суді: відкриття засідання, підготовча частина, оголошення заяв і клопотань. Згодом — допит обвинувачених, свідків, виступи адвокатів.

Уважно вислухавши виступи, «суддя» зробив висновок, що нікотин, алкоголь, наркотики є не суб’єктами, а лише засобами скоєння зла. Вживати їх чи ні — залежить від мудрості, сили волі, моральності людини.

Як експерт виступила голова Зарічного райсуду Ганна Шелєхова. По закінченні заходу вона відмітила, що робота юриста не тільки цікава, а й дуже складна та відповідальна. Тому закликала школярів відповідально ставитися до навчання.