Закон і Бізнес


Суди отримають доступ до Єдиного державного демографічного реєстру


21.12.2019 12:03
6835

Державна міграційна служба України та Державна судова адміністрація України працюють над регламентом технічного доступу до Єдиного державного демографічного реєстру.


Про це зазначено у листі Державної міграційної служби України, надісланому у відповідь на запит Деснянського районного суду міста Чернігова щодо отримання доступу до Єдиного державного демографічного реєстру, передає «ЗіБ».

Як повідомили у прес-центрі судової влади, на підставі частини восьмої статті 187 Цивільного процесуального кодексу України та частини шостої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя з метою визначення підсудності може також користуватися даними Єдиного державного демографічного реєстру.

У своєму запиті Деснянський районний суд міста Чернігова просив ДМС повідомити порядок доступу суддів до вказаного реєстру з метою виконання ними службових обов’язків.

У листі, зокрема, зазначено, що забезпечення доступу суддів до інформації ЄДДР на сьогоднішній день між ДМС та ДСА опрацьовується регламент технічного доступу ДСА до інформації демографічного реєстру. З огляду на викладене питання щодо надання доступу суддям Деснянського районного суду міста Чернігова до Реєстру буде розглянуто після затвердження між ДМС України та ДСА України відповідного регламенту технічного доступу.

Закон і Бізнес